• Welkom in Hotel ‘t Anker Mierlo

  In Hotel-restaurant‘t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de prettige sfeer garanderen een heerlijk, ontspannen verblijf.

  Lees meer »
 • Gastvrij onthaal in Gasterij Mierle

  Of u nu kiest voor het à la carte dineren of het uitgebreide Ed's menu, het is altijd genieten.wij heten u graag van harte welkom in ons restaurant

  Lees meer »
 • Persoonlijk verblijf

  U kunt gebruik maken van diverse, aantrekkelijke weekend- en midweekarrangementen. Heeft u speciale wensen? Laat het ons weten. Wij zullen onze uiterste best doen om aan uw wensen tegemoet te komen.

 • Lekker uitwaaien...

  Mierlo wordt omringd door diverse natuurgebieden, waar u kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Prachtige routes leiden u door landschappen met vennen en stroompjes.

  Lees meer »
 • Restaurant

  Hotel ‘t Anker staat bekend om haar zeer goede keuken. Het restaurant van het hotel kreeg daarom een eigen naam: Gasterij Mierle. U kunt er heerlijk à la carte eten, of... gebruik maken van een arrangement inclusief diners.

  Lees meer »
 • Strabrechtse Heide

  Momenteel veel te zien op de Hei, het Strabrechtse Heide schaap.

  Lees meer »
Persoonlijk | Gastvrij & Ontspannen
Direct boeken via de website is het meest voordelig

8,5

8,2

HAPPEN & TRAPPEN

ThemaHappen: Fietstocht over de mythen en legenden op de Strabrechtse heide - 32 km.

 

RESERVEER HIER >>

De Fietstocht over de mythen en legenden van de Strabrechtse heide is een fietstocht van ongeveer 34,5 kilometer, verdeeld over 3 etappes. De route combineert een prachtige fietstocht, met een wonderschone wandeling en heerlijke gerechten. 

Arrangement
Het arrangement is inclusief:
- Ontvangst met koffie en gebak bij Heidecafé in Heeze
- Wandeling op eigen gelegenheid*. Keuze uit: Rulse laarzenpad - 5km ; Vennenwandeling - 5 km ; Herfstpad - 3 km 
- Heerlijke lunch bij Restaurant en Pannenkoekenhuis de Hoijse Hoeve
- Proeverij van streekproducten bij Hotel 't Anker & Gasterij Mierle
- Rondje Plaetse (op eigen gelegenheid)
- Afsluitend drankje Heidecafé 
- Mooie fietsroute over de Strabrechtse heide waarbij u meer te weten komt over de mythen en legenden (uitgewerkt in samenwerking met Staatsbosbeheer)
- Praktische fietskaarthouder. 

* Bij groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om een heidegids van Staatsbosbeheer te regelen (tegen meerprijs).

Mythen en legenden 
De Strabrechtse Heide telt in totaal ruim 1850 hectare en is daarmee de grootste aaneengesloten heide van Noord-Brabant. Het is al eeuwen onveranderd en één van de meest soortenrijke heides van ons land. De luchten en landschappen zijn als een levensgroot schilderij. Ondertussen leert u meer over de verschillende mythen en legenden die door de eeuwen heen zijn ontstaan. 

Wonderschoon wandelen 
In dit gebied is het ook uitermate goed vertoeven tijdens een mooie wandeling. U kunt kiezen uit 3 gevarieerde wandelingen. Kiest u voor de wandeling die in de top 10 staat van best belopen wandelroutes volgens de NS? Stapt u liever in de voetsporen van een herder? Of bent u een liefhebber van wandelen door open gebied waar verschillende dieren gespot kunnen worden? Voor ieder is er wat wils en alle drie de wandelingen zijn bijzonder mooi. 

Culinair genieten 
Nadat u genoten heeft van koffie en gebak en een prachtige wandeling, stapt u op de fiets naar De Hoise Hoeve waar een heerlijke lunch wacht. Daarna kunt u met veel plezier beginnen aan de tweede etappe, om te eindigen bij Hotel 't Anker & Gasterij Mierlo waar u een proeverij van streekproducten wordt aangeboden. De derde etappe leidt u terug naar het Heidecafé waar u onder het genot van een afsluitend drankje kunt napraten over al het moois dat dit unieke stukje Nederland heeft te bieden.

« Terug